Confit de Canard med Butterbeans og ramsløg

Confit de canard 1

And og forår – ja det er synd kun at spise and til Mortens aften og juleaften.
Her kombinerer jeg den med en af forårets første dejlige ting: “Ramsløg”

Confit de Canard på dåse er en fin fin spise.
Jeg skriver lige nogle link til andre opskrifter hvor jeg laver den selv på forskellige måder.
Det er slet ikke så svært og også billigere.
Fordelen ved dåsen er at du får meget dejlig andefedt som kan gemmes/fryses og bruges til f.eks. at stege kartofler i.

Her et par link til:
Confit de Canard sous vide 
Langtids tilberedt andelår 
Confit de Canard – hvor også den originale metode beskrives

Confit de canard dåse

4 Personer
1 Dåse Confit de Canard (med 4 lår)
2 Dåser Butterbeans
10 små tomater
Ramsløg (uden for sæson bruges f.eks. persille)
1 skalotteløg
1 økologisk citron
En håndfuld friskrevet parmesan
Smør
Sovs:
3 dl andefond
1 spsk Balsamico
½ dl portvin
Smør
Evt. svampe – her 20 gram tørrede Morkel haler, som er lidt billigere end selve morklen

Et hav af Ramsløg

Ramsløg

Anden:
Kom dåsen i en gryde og hæld kogende vand over og lad den stå 10 minutter.
Så bliver fedtet flydende og det er lettere at tage lårene op.
Læg dem på bagepapir og sæt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter til skind er sprødt.
Hvis man ikke vil overhælde dem med sovs som i denne opskrift kan man serverer dem med skind.
Jeg tager skindet af og kasserer.
Ved servering overhælder jeg dem med sovs og drysser med hakket ramsløg.

Tomater

Sovs:
Læg de tørrede svampe i lunkent vand i 30 minutter.
Skyl dem godt og knug overskydende væske af. Steg kort på en pande med smør.
Kom Balsamico og portvin i en gryde og kog ind til det nærmest er en sirup.
Kom fonden på og kog godt ned. Kom de stegte svampe i.
Tag af blusset og pisk kolde smørtern i til du har en let tyknet sovs
Smag til med salt og peber.

Confit de canard 3

Butterbeans:
Tomater deles i 4 både og kerner fjernes.
Jeg gav dem 5 timer i en dehydrator ved 50 grader og derefter lagt i olivenolie.
De kan også laves i ovnen ved 50-80 grader i ca. 5 timer og derefter i olivenolie.
De kan selvfølgelig også bruges som de er uden at tørre dem. Smagen bliver dog mindre intens.

Et skalotteløg simre langsomt i en gryde til de er bløde og gennemsigtige.
Butterbeans skylles og kommes ned sammen med en klat smør og tomaterne.
Smag til med citronskal/saft og salt/peber
Tag af blusset og tilsæt lidt mere smør samt en håndfuld parmesan.
Tilsæt hakket ramsløgblade.

I glasset en Ribera del Duero fra Hacienda Monasterio – Reserva Especial fra 2009

Confit de canard 2

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.