Salat med blinis, stenbiderrogn og torskerogn

salat med blinis og 2 gange rogn 1

Der var både stenbiderrogn og torskerogn (bukser) ved fiskehandleren.
Så det blev til denne salat.

4 personer
150 gram stenbiderrogn
150 gram torskerogn (bukser) SE HER HVORDAN 
Friseé salat (ruccola hvis du ikke kan skaffe friseé)
1 dl fløde
1 økologisk citron
Mayonnaise (evt. hjemmelavet – SE HER HVORDAN
1 stort rødløg
Dild
Purløg
Brøndkarse (kan udelades)
Blinis : den helt rigtige SE HER
Blinis : den hurtige. 1 æg, 1 dl mælk, 1 tsk. bagepulver og hvede mel

salat med blinis og 2 gange rogn 3

Blinis:
1 æg, 1 dl mælk, 1 tsk. bagepulver piskes med hvede mel til dejen er tyktflydende.
Sæt i køleskab 1 times tid og pisk det igennem før det steges.
De bliver højere/tykkere hvis dejen er kold når man steger dem.
Steg dem i olie til de er gyldne.

Blinis

Cremefraiche/syrnet fløde:
Kom 1 spsk. citronsaft og fintrevet skal af ½ citron i fløden og lad den stå 2 timer ved stuetemperatur.

Køl dem af på fedtsugende papir og skær dem ud i små mundrette størrelser blinis.
Brug evt. med en udstikker ellers brug et lille glas.

Torskerogn

Torskerogn:
Kog dem som anvist i link 
Køl af og rør med mayonnaise og hakket purløg.
Smag til med salt/peber og citronsaft.

Stenbiderrogn:
Kom lidt salt og citronsaft i og smag til.

salat med blinis og 2 gange rogn 2

Vinaigrette – salat:
1 spsk. saft fra en citron og 1 tsk. sennep piskes med ½ dl olie.
Olien kommes langsomt i under kraftig piskning.
Smag til med salt/peber.
Den vaskede salat og brøndkarse vendes i vinaigretten umiddelbart før servering.

salat med blinis og 2 gange rogn 4

Anret:
Lav små blinis med en lille klat syrnet fløde, stenbiderrogn, rødløg og dild.
Kom salat på en tallerken og anret de små blinis oven på.
Kom små skefulde torskerogn på.
Server evt. brød til

I glasset en Pouilly Fuissé 2014 fra Domaine Cordier “Vignes Blanches”

Pouilly Fuissé

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.