Hellefisk med spinatcreme og tomatconcassé

Hellefisk og spinat

Hellefiskloins er nogle flotte helt hvide stykker fisk.
Her serveret sammen med spinat.

4 personer
4 stykker hellefisk filet helst loins a ca. 75-100 gram
2 dl kraftig nedkogt fond fra kylling
400 gram spinat
2 dl fløde
Smør 50 gram til spinatcremen og ca. 10-20 gram til smørdampet spinat
1 citron
1 muskatnød
1 fed hvidløg
2-3 tomater

Hellefisk og spinat 2

Fisken:
Hellefisken skæres i 4 stykker og drysses med lidt salt/sukker og stilles på køl nogle timer.
Kom fiskestykkerne i et ildfast fad sammen med 2 spsk vand og sæt dem i ovnen ved 150 grader.
De er færdige når de skiller ved let tryk eller når kernetemperaturen er lun – kan afprøves med kødnål.
Ca. 7-10 minutter alt efter tykkelse og ovnens nøjagtige varmeangivelse.

Spinat:
Spinatcremen – skyl/hak spinaten og kog den i den nedkogte fond sammen med fløde og smør
Blend den med stavblender og kog ind til den begynder at tykne lidt.
Smag til med citronsaft, salt og peber.

Smørdampet spinat – Kom den skyllede spinat på en pande sammen med smør og et knust fed hvidløg.
Steg stille og roligt til spinaten lige nøjagtig falder sammen, smag til med revet muskatnød.

Hellefisk og spinat 3

Tomatconcassé:
Flå tomaterne – skær et lille kryds i bunden af tomaterne og kom dem i kogende vand 30 sekunder
og derfeter i iskoldt vand. Så kan skindet let fjernes.
Skær dem i både og fjern kerner.
Skær dem derefter i små tern.

Anret:
Læg en skefuld tomatconcassé i en dyb tallerken og smørdamper spinat oven på.
Kom så spinatcreme oven på og afslut med fiskestykket.
I glasset en extra brut champagne fra Jacquesson cuvée 738 (2010)

Jacquesson 738

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *