Carpaccio med rødbedesyltede skorzonerrødder

Tyksteg med skorzonerrødder 2

Ja det lyder nok mere underligt end det egentlig er.

Ville bare lave syltede skorzonerrødder som jeg har gjort før, men hvordan ville de blive hvis jeg brugte rødbedesaft til at sylte i.

Tyksteg med skorzonerrødder 1

 

2 personer
100 gram frisk oksefilet, oksetyksteg eller mørbrad
1 citron
Salat (ruccola eller andet – her feldt salat)
Frisk revet parmesan
2 skorzonerrødder
½ liter mælk
Marinade: 1 dl eddike, 1 dl vand, 100 gram sukker – Eller saft fra et glas rødbeder.

Tyksteg med skorzonerrødder 3

Kødet:
Frys det ½ time så det er skalfrosset – det gør det lettere at skære tyndt ud.
Bank det evt. fladt mellem 2 stykker plastik (frysepose) og kom det på en tallerken

Skorzonerrødder:
Børst det værste jord af og skræl dem hurtigt.
Kom dem straks i vand tilsat lidt citronsaft eller eddike for at undgå de bliver brune.
Kog dem møre i mælk – ca. 10-15 minutter.
Lad dem køle af i mælken. Tag dem op og tør dem med køkkenrulle.
Læg dem i marinaden/rødbedesaften i et par timer.

Parmesanchips:
Læg den friskrevet parmesan på bagepapir i ca 1 cm højde og sæt i ovnen ved 180 grader.
Lad dem tilberede til parmesanen er smeltet og begynder at tage farve i kanterne.
Køl af og bræk i mindre stykker.

Tyksteg med skorzonerrødder 4

Servering:
Oven på kødet kommes skorzonerrødder og salat.
Drys med parmesan chips.
Server evt et stykke brød til.

I glasset en vin fra Henri Bonneau, Les Rouliers (2009) Den billigste af de gode.
En fin vin som “blot” er en vin de Table, men lad dig ikke narre den holder højt niveau.
Det er ofte et blend af 2 årgange men kan også være en deklassificeret Chateauneuf du Pape.

Henri Bonneau Les Rouliers

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *