Mont d’Or – bare den ene gang om året

Mont D´Or 3

Mont d’Or er en (billig) luksus men samtidig måske ikke verdens fedtfattigste ost.

Mont d’Or er en bjergost pakket ind i fyrretræsæske – sæson fra september og ca. ½ år frem.
Den er mildt smagende og kan serveres kold eller varm.

Mont D´Or 5

Brug den som dessert eller forret. Eller med en smule brød, skinke og pølse, som en selvstændig ret.

Den er så let at lave at dette indlæg nærmest ikke kan betragtes som en opskrift men mere et tip om at prøve denne dejlige ost.

Vi elsker den også fordi den passer perfekt til champagne.

Mont D´Or 4

Hvordan:
Lad osten blive i den medfølgende træbeholder – fjern plastik.
Prik overfladen med en gaffel og placer rosmarin i nogle af hullerne.
Tag et fed hvidløg og skær det på langs i 4-6 splitter som også proppes ned i osten.

Kom et lille glas hvidvin eller champagne på osten og sæt den i ovnen ved 180 grader i ca. 20-25 minutter til den er gylden.

Mont D´Or 1

Sæt den på bordet og tag for jer af den smeltede ost.
Hæld den på brødet, over skinken eller man kan endda dyppe kogte kolde kartofler i osten.

Mont D´Or 6

I glasset en champagne fra den fremad stormende Savart,
her hans friske og flotte “Bulle de Rosé” som passer fint til den blide ost.

savart

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.