Svinekæber i Ale

svinekæber med kartoffelskive 2

Svinekæber er en af de meget velsmagende udskæringer fra en gris.
Hvis de får lov at simer længe i øl eller vin giver det en meget fin sovs.

4 personer
12 svinekæber
1 Ale – her en halv liter Newcastle Brown Ale
Til kogelagen: tomatpure, 1 gulerod, 1 løg, en porre
25 gram smør
1 citron
1 courgette
Olivenolie
1 håndfuld Brombær
2 bagekartofler
Friskrevet parmesan
Purløg

svinekæber med kartoffelskive

Kødet:
I en gryde der kan tåle at komme i ovnen steges løg og derefter kødet.
Kom de andre ingredienser i sammen med tomatpure og steg nogle minutter.
Kom øl på og top evt. med lidt vand
Kom låg på og sæt i ovnen ved 180 grader i ca. 1 ½ time til kødet let kan trækkes fra hinanden.

Tag kødet op og fortsæt med sovsen.

NBA

Sovs:
Kog lagen ind til ca. 2 dl og blend det hele godt med en stavblender.
Hvis der ønskes en fin sovs kan man sigte den.
Kom kolde smørtern i og smag til med salt/peber og lidt citron.

Kom kødet tilbage i sovsen og varm det stille og roligt igennem (helst ikke koge efter smørret er i sovsen)

svinekæber med kartoffelskive 3

Grillet courgette:
Skær courgette i meget tynde strimler på langs. Lettest med mandolinjern men en tyndskræller kan også bruges.
Smør dem ind i olivenolie og steg dem på en grillpande (eller en alm. pande)
Lad dem køle af på en tallerken med lidt olivenolie.

Kartofler:
Skyl kartoflerne og skær tykke skiver (ca. 1½ cm)
Vend dem i olie og steg dem i ovnen ved 180 grader til de er møre.
De sidste 5-10 minutter drysses de med parmesan

Samle retten:
Kom 2 strimler grillet courgette på en tallerken og en smule sovs midt på.
Kom en skive kartoffel på og placer et stykke kød med sovs og purløg oven på.
Anret brombær omkring dette

I glasset en Brunello Di Montalcino 2005 fra Caprili

caprilli 2005

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *