Sort risotto med kammusling og krebs

sort risotto med seafood

Sort mad, nogle synes det er sjovt og flot andre synes det ser underligt ud.
Hvis du ikke synes sort mad er din kop te kan du bare udelade blæksprutteblæk.

Jeg elsker risotto – her er den kogt med fiskefond og blæksprutteblæk.
Husk ikke noget parmesan i, men kan jo godt lave en parmesanchip on the side.
Parmesan kommes sjældent i pasta og risotto når den serveres sammen med fisk, men det kan man jo selv bestemme.

sort risotto med seafood 2

2 personer
2 krebsehaler eller jomfruhummer haler
4 store kammuslinger
1 tsk honning
2 spsk parmesan til chips
1 økologisk citron
Risotto:
2 håndfulde risotto ris
1 skalotteløg
1 spsk olivenolie
1 glas rødvin (hvidvin hvis du ikke laver den med blæksprutteblæk)
4 gram blæksprutteblæk
ca. 4 dl fiskefond (køb hos fiskehandler eller lav selv se her http://fjordrejen.dk/?p=39)
1 god klat smør ca. 30-40 gram

blæk

Risotto:
Start med at klare et fint hakket skalotteløg i olien.
Tilsæt ris og steg til de bliver klare i kanten.
Kom vin i og steg til risene har optaget al vinen.
Kom nu (varm)fiskefond i lidt efter lidt. Lad risene optage fond og tilsæt mere.
Efter ca. 10 minutter kommes blæksprutteblæk i.
Efter ca 18-20 minutter er risene al dente.
Tag af blusset og rør smør i til risottoen er dejlig cremet.
Smag til med lidt citronsaft.

sort risotto med seafood 3

Kammuslingen og krebsen:
Kammuslingerne drysses med salt og sættes på køl mindst et par timer.
Før stegning duppes de tørre med køkkenrulle og der kommes lidt honning på.
Steg dem 1 minut på præsentationssiden og vend dem om og tag panden af blusset og lad dem få ca. ½-1 minut på eftervarmen.

Krebse halerne steges med i 1 minut.

Parmesan chips:
Kom friskrevet parmesan på bagepapir og sæt i ovnen ved 180 grader til de er gyldne i kanten.
Bræk den afkølede parmesan i mindre stykker.

sort risotto med seafood 1

Anret:
Kom en klat sort risotto på en varm tallerken og anret krebs og kammusling.
Riv lidt citronskal over kammuslingerne.
Anret en parmesanchips

I glasset en fin Thibaud Boudignon, Anjou Blanc A Francois(e) 2013
For mange vil dette valg ikke være det rigtige da den har meget syre, en Chardonnay med lidt fad vil så være valget.
Men jeg kan godt lide syren som modspil til den søde kammusling og den fede risotto.

Thibaud Boudignon Anjou Blanc

 

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *