Lange med spinat, fennikel fondant og champagnesauce

champagne sauce 1

Lange er en torskefisk og kan i denne ret sagtens erstattes med torsk.
Jeg synes dog at man skal prøve at spise andet end altid torsk, laks og rødspætte.
Der er så mange dejlige fisk hos fiskehandleren, og denne dag havde de lige frisk lange.

Her serveret med en dejlig frisk champagnesauce.

champagne sauce 3

4 personer
4 Lange filet pr. person 75-100 g til forret eller 150-175 gram til hovedret
Salt/sukker
1 økologisk citron
250 gram spinat
Muskatnød
1 fed hvidløg
1 stor fennikel
2 dl fond – eller terning
Purløg
Champagne Sauce:
1 skalotteløg
Smør
2 spsk Mirin (japansk sød risvin) Kan til nøds erstattes af 1 tsk sukker og 1/2 tsk vineddike
2 dl Champagne

champagne sauce 2

Fisken:
Drys med lidt salt og sukker og sæt den på køl mindst 2 timer.
Kom den i en 150 grader varm ovn til den er lun i midten, tjek med kødnål. Ca. 10-15 minutter
Dryp citronsaft over før servering.

Fennikel fondant:
Skær fenniklen i kvarte.
Steg dem hårdt og kort på en stegepande i lidt olie.’
De må gerne blive lidt sorte.
Kom fond på og sæt i ovnen ved 180 grader til de er møre (al dente), ca.15 minutter.

Spinat:
Skyl spinaten godt og grundigt.
Damp den i en gryde med det vand der hænger ved.
Når det er dampet tilsættes en klat smør, knust hvidløg og revet muskatnød.

champagne sauce

Champagnesauce med Mirin:
1 skalotteløg steges i smør uden at tage farve.
Kom 2 spsk Mirin og 2 dl champagne i og kog ned til halvdelen.
Sigt sovsen hvis du ikke vil have løgene med men en silkeblød sauce.
Pisk med masser af smør i og smag til med citronsaft.

Anret:
Server fisken på spinaten og hæld sauce over, drys med hakket purløg og citronskal.
Fennikel fondant ved siden af

I glasset:
Cédric Bouchard champagne
Roses de Jeanne – La Haute Lemble 2011 Blanc de Blancs. Dégorgement i april 2015

champagne

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *