Torsk med cremede bønner

Torsk med cremede bønner 1

Torskeloins med butterbeans og lidt bacon smager forrygende og er samtidig sundt.
4 personer
ca. 200-250 gram Torskeloins
2 Dåser Butterbeans eller tørrede bønner (tørrede: kog efter anvisning på posen)
100 gram bacon af god kvalitet
2 Skalotteløg
1 lille fennikel
10 små blommetomater
100 gram sukkerærter eller grønne asparges
Smør
Dild
1 glas tør hvidvin
1 citron

Torsk med cremede bønner 2

Torskeryggen(loin) saltes let og sættes på køl nogle timer.
Dryp med lidt olie og sæt i ovnen ved 150 grader i ca. 15 minutter, eller til den kun lige er lun i midten.
Tjek med kødnål.
Dryp citron over før servering. Krydr med salt/peber.Torsk med cremede bønner 3

 

Cremede bønner:
Bacon steges men ikke så den bliver helt tør og sprød.
Kom skalotteløg ned og steg gennemsigtige.
Fintsnittet fennikel og sukkerærter steger med nogle minutter.
Kom hvidvin på og kog næsten væk.
Kom smør i sammen med bønner og halverede tomater og varm igennem.
Til sidst kommes dild i og der smages til med citronsaft, salt og peber

Torsk med cremede bønner 4
I glasset :
En god intens champagne fra Clement Perseval, Blanc de noirs.

Perseval blanc de noir

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *