Cuvette med masser af hvidløg

cuvette med hvidløg 2

Denne ret er en fin ret til hverdag og fest.
En god cuvette koster ikke så meget og er hurtig at lave.

4 personer
1 Cuvette på ca. 1 kg
3 stængler rosmarin
3 fed hvidløg
Tilbehør:
2 hele hvidløg
Olivenolie
Kartofler
Persille
Kogte gulerødder eller andet
Sovs:
½ dl balsamico
1 dl portvin
3 dl fond
25 gram kolde smørtern
15 gram tørrede svampe

cuvette med hvidløg 1

Kødet:
Rids fedtlaget og steg det gyldent på en meget varm pande (ca. 3 minutter)
Gnid 3 fed knust hvidløg og rosmarin godt ind i fedtlaget, krydr med salt/peber.
Kom i en 150 grader varm ovn til kødet har en kernetemperatur på. 56-57 grader
Lad det hvile under stanniol i ca. 10-15 minutter før udskæring.
Skær relativ tynde skiver og husk at kødfibrene i en culotte/cuvette går først den ene vej så den anden.
Så kig under stegen og skær på tværs af fibrene.

Kartoflerne:
Skær dem tynde og kom i frysepose med lidt olie, salt og peber.
Ryst dem godt så alle får lidt olie.
Læg på ildfast fad og sæt i ovnen ved 200 grader.
Lav evt. kartoflerne før stegen og sæt dem ind igen for varme når stegen hviler.
Drys med salt før servering.

cuvette med hvidløg 3

Hvidløg – stegte:
Flæk hvidløgene på midten og pensl skærefladen med olie og drys med salt/peber.
Sæt dem i ovnen ca. ½ time ved 200 grader (sammen med kartoflerne)

Sovs:
Læg de tørrede svampe i blød en times tid (lunkent vand forkorter tiden)
Knug væsken ud af svampene og steg dem på en tør pande.
Når væsken ser ud til at være fordampet kommes lidt smør på og steg dem ca. 5 minutter.
Balsamico og portvin koges ned så det nærmest er en sirup.
Kom fond på og kog ned til du har ca. 1.5 dl
Monter/pisk smørtern i sovsen og smag til.
Kom de stegte svampe i

Anret:
Kartofler og 2 skiver kød kommes på en tallerken sammen med lidt gulerødder.
Svampesovs oven på og drys med hakket persille
Server sammen med ½ stegt hvidløg.
Hvidløget spises direkte fra skallen og vær ikke bange for de er stærke, stegning gør dem bløde og lækre.
Men du kommer stadig til at lugte lidt af hvidløg

I glasset: I glasset: Argiano Brunello di Montalcino 2005

Argiano Brunello 2005

 

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Cuvette med masser af hvidløg

  1. Janne says:

    Det ser godt ud, men culotte eller cuvette? For sidstnævnte har jeg sjældent succes med…

  2. Janne says:

    Det ser godt ud, men culotte eller cuvette? For sidstnævnte har jeg sjældent succes med…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *