Oksetyksteg med grønkål

 

oksetyksteg

En lille nem vinterret som også kan gøre det ud for gæstemad. Her med en smørsovs men man kan jo også flotte sig med en nedkogt fond monteret med smør.

4 personer
Oksetyksteg ca. 800 gram
2 bagekartofler
1 fed hvidløg (presset)
1 æg
2 spsk. revet parmesan
6 store blade grønkål
1 håndfuld hasselnødder
50 gram smør
2 fed hvidløg (snittet fint)

Oksetykstegen:
Giv stegeskorpe på en varm pande med en smule olie.
Kom salt og peber på og sæt i ovnen til en kernetemperatur på 54-56 grader
Lad den hvile 10 minutter før udskæring

Kartoflerne:
Riv bagekartofler og klem overskydende vand ud med et viskestykke.
Bland kartofler med ½ tsk. salt, hvidløg, 1 æg og revet parmesan.
Bagte dem i en muffin form, ca. en stor spsk. i hvert hul – 180 grader i 30-40 minutter
Hvis du ikke har en muffin form så brug små ramakiner eller bare på et stykke bagepapir.

oksetyksteg 2

Grønkålen:
Nip bladene fra stænglen og hak dem groft.
Smelt smør i en stor pande og kom snittet hvidløg i.
Efter ca. 1 minut kommes grøntkålen og hakkede nøder på, steg til kålen falder lidt sammen.
Kom mere smør på så der er lidt smørsauce til retten.
Smag til med salt og peber

I glasset – Bordeaux – en meget ung Pomerol Chateau Saint Pierre 2012

dav

dav

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *