Tatar med persillestøv, kartoffel og estragon mayonnaise

Tartar 1

Her vil jeg bruge et lille stykke Hereford tyksteg.
Jeg vil lave en tatar uden noget andet end kød, man kan også lave en rørt tatar som også smager dejligt.
Man kunne servere pommes frites til retten men synes denne kartoffel anretning er dejlig.
Lidt mayonnaise eller en æggeblomme for at få lidt “sovs”

Tartar

2 personer
200 gram tyksteg, mørbrad inderlår
En håndfuld persille
En håndfuld rasp
2 bagekartofler
1 fed hvidløg (presset)
1 æg
2 spsk. revet parmesan
Mayonnaise – lav evt. selv SE HER
Estragon
Evt. skovsyre som pynt

Tartar 2

Tatar:
Persillen blendes med rasp til en fin støv, sigt den evt. gennem finmasket sigte for helt fint støv.
Hak kødet med en stor kniv til ønsket textur, jeg vil gerne have den ikke er helt finthakket.
Form kugler af kødet og rul dem i persillestøvet.

Kartoflerne:
Riv bagekartofler og klem overskydende vand ud med et viskestykke.
Bland kartofler med ½ tsk. salt, hvidløg, 1 æg og revet parmesan.
Bagte dem i en muffin form, ca. en stor spsk. i hvert hul – 180 grader i 30-40 minutter
Hvis du ikke har en muffin form så brug små ramakiner eller bare på et stykke bagepapir.

Mayonnaise:
Bland mayonnaisen med friskhakket estragon.

Anret:
Kom en tatar kugle på og drys med lidt mere persillestøv
Anret en lun kartoffel og kom mayonnaise på.
Pynt evt. med rød skovsyre

I glasset – en meget ung Pomerol Chateau Saint Pierre 2012

dav

dav

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *