Filetering af Havbars – Seabass – Rundfisk

sea Bass

Egentlig er filetering af rundfisk nogenlunde ens.

Rundfisk er f.eks. torsk, laks og som her en havbars

Vi tager det helt fra begyndelsen.

1. Start med at skære op fra gat til hoved og tag indvolde ud.
Skyl alt blod ud.

2. Skrab for skæl. Brug bagsiden af en kniv. Skrab fra hale mod hoved.
Det sviner lidt – der findes tricks – gør det under vand, gør det uden for, gør det hos din nabo, gør det i en pose…
Det nemmeste er at få fiskehandleren til at gøre det.

5

3. Fjern hovedet. Skær på skrå fra nakken til nederste finne.
3 A. Lige på denne type fisk klipper jeg rygfinnen af – den er ret spids.

1

4. Med en skarp kniv skæres langs fiskens ryg og stille og roligt ned langs ribbenene.
Følg ribben og lad kniven gøre arbejdet, ikke presse.
Fra gat og mod halen kan man bare stikke kniven gennem og trække den, der er ingen ribben.
Det samme gøres på den anden side.

2

5. Læg fileten med skindsiden ned. Mærk med pegefinger midt på fileten.
Der er nogle små ben midt på fileten som skal trækkes ud, lettest med pincet.
De kan også skæres ud – skær på begge side af benene uden at skære gennem skindet.

3

 

6. Soigner fileten. Dvs. skær små uregelmæssigheder af så den fremstår flot og skarp.

4

7. Hvis man vil stege den på skindet kan man skære små ridser i skindet.
Det gør at varmen og eventuelle urter kommer ind i fileten og også at den ikke krøller sammen.

Print Friendly

Prøv også disse opskrifter

This entry was posted in Teknik og tips and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Filetering af Havbars – Seabass – Rundfisk

  1. Pingback: Havbars med tomat risotto og basilikumolie - FJORDREJEN.DKFJORDREJEN.DK