Citronfromage med syltede citroner

citronfromage 2

Er ikke den store dessert spiser, men hvis det skal være så er en citronfromage ikke det værste.
Denne er let at lave og smager rigtig godt.

De syltede citroner tager lidt tid at lave men så holder de til gængæld også i min. 1/2 år
De kan bruges til mange andre desserter f.eks. hakket og oven på en vaniljeis…

citronfromage 4

1 portion til 4-6 personer
Fromage:
4 hele æg
100 gram rørsukker
2 store økologiske citroner (hvis de er meget små så brug 3)
4 blade husblas
2 dl piskefløde
1 stang vanilje
Syltede citroner:
2 Citroner
100 gram rørsukker
1 stang vanilje

citronfromage

Fromage:
Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med lidt af sukkeret.
Pisk æg, sukker og vanilje sammen til al sukkeret er opløst.
Riv skallen fra 1 citron fint og bland i æggemassen.

Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter.
Pres saften af citronerne og varm det lidt op.
Knug overskydende vand fra husblas og smelt det i citronsaften.

Under piskning hældes citronsaften i æggeblandingen i en tynd stråle.

Pisk fløden til skum og vend det i æggeblandingen.

Kom fromagen i små portionsskåle eller i en stor skål.
Sæt på køl mindst 4-5 timer

citronfromage 3

Syltede citroner:
Skær citronerne på langs og derefter i tynde skiver.
Nu skal de blancheres i kogende vand 7-8 gange for at få bitterheden kogt ud.
Skyl i koldt vand mellem hver kogning.
Derefter kommes de i en gryde med sukker, korn af vaniljestang og en lille smule vand (1 spsk.)
Kog op til det bliver en sirup, ca. 105-108grader
Kom det hele på glas og køl ned.

citronfromage 1

Print Friendly
This entry was posted in Desserter and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *