Torsk med saltet agurk

Torsk med saltet agurk 1

Denne ret kan laves i forvejen og smager ikke dårligere dagen efter.
Den kan også laves af rester af torsk man fik dagen før.
Her serverer jeg den med saltet agurk men den kan også serveres på brød eller i et salatblad eller….

4 Personer
ca. 400 gram torsk
3 agurker
1 æble
1 tsk. Dijon sennep
Dild
Purløg
Mayonnaise (helst hjemmelavet – SE HER hvordan
1 citron
Radisser
Grøn olie (kan udelades) Neutralsmagende olie og et bundt persille

Torsk med saltet agurk

Saltede agurker:
Skær meget tynde strimler i hele agurkens længde. Stop når du når ind til kernerne (noget af dette skal vi bruge i torskeblandingen).
Dette er meget svært uden et mandolinjern (den koster ofte under 100 kr. og er nærmest uundværlig)
Drys salt på agurk strimlerne og lad dem ligge ca. 1 time.
Skyl dem og dup dem tørre med køkkenrulle.
Du skal bruge 3 ruller pr tallerken og 3 halve strimler – altså i alt 18 strimler

Torsk1
Torsk:
Drys torsken med lidt salt på begge sider og sæt den på køl mindst 2 timer.
Skyl den kort og kom den i et ildfast fad med lidt olie i bunden.
Sæt den i ovnen ved 150 grader og bag den til den har en lun kernetemperatur (mærk med kødnål)
Lad den køle af.

Kom torsken i en skål sammen med mayonnaise, sennep, agurk i meget små tern og æble i meget små tern.
Kom hakket dild og purløg i.
Med en gaffel blandes det sammen samtidig med torskestykkerne findeles, dog skal torsken ikke slås helt i stykker.
Smag til med salt/peber og citron.
Anret:
Rul en strimmel og læg en halv strimmel i forlængelse så det ser ud som om de hører sammen (se billede)
Kom torskeblanding oven på og pynt med fintsnittede radisser, dild og purløg.
Dryp lidt grøn olie rund om.

I glasset en Champagne fra den nye stjerne i Champagne, Frederic Savart.
Denne en Extra Brut, Blanc de Blancs “La Dame de Coeur” – fra jubelåret 2008

Torsk med saltet agurk 2

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *