Grillet flanksteak med Insalata caprese, kantareller og løvstikke kartofler

flanksteak 2

Flanksteak er et billigt stykke kød, men smager godt. Ja ja man skal bruge tænderne…….
Men så får man også en god bøfsmag.

Jeg marinerer det et par timer før stegning.

Her serveret med kartofler med løvstikke, stegte kantareller og en italiensk Insalata caprese

4 personer
2 Flanksteak
Marinade: Olivenolie, røget paprika, hvidløg, soya, honning, salt/peber
Insalata caprese: Basilikumblade, tomat, mozzarella, olivenolie
Kartofler
Løvstikke
Kantareller
1 spsk. hakket hasselnøder
2 stængler timian
smør

kantareller

Flanksteak:
Marinaden blandes i en frysepose og flanksetak kommes i og vendes godt sammen med marinaden.
Sæt på køl nogle timer eller til næste dag.
Jeg steger det på grill ca. 5 minutter på hver side – hvis det er meget tyndt skal det have mindre.
Du kan selvfølgelig gøre det på en pande i stedet.

Insalata caprese – tomater skærer jeg i mindre stykker, piller en bøffelmozzarella i mindre stykker og hakker basilikumblade.
Blander lidt olie og salt/peber i salaten og serverer den i meget store basilikumblade (kan udelades)

kantareller 2

Kantareller:
Efter de er renset giver jeg dem 3-5 minutter på en tør pande for at få noget af væsken ud af svampene.
Derefter kommes en klat smør på sammen med timian. 4-5 minutter før de er færdige kommes hakkede hasselnøder i.
Til sidst kommes en ekstra klat smør i så der er lidt sovs.

Nye kartofler koges sammen med løvstikke.
Når de er færdige vendes de med en klat smør og hakket løvstikke.

flanksteak 1

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *