Grillet Herefordbøf med kantarelsovs og rysteribs

Herefordbøf 3

 

Bøffen skåret af Hereford filet så jeg selv kunne bestemme tykkelse.
En stor bøf til 2 eller lidt mindre pr. person

Det er en lidt fed sovs så jeg synes en salat on the side ville være godt.
Salaten er tomat, bøffelmozzarella, basilikumblade og høvlet parmesan. Dryppet med balsamico.

2 Personer
1 god bøf fra filet ca. 4-500 gram
Bønner – her gule bønner men grønne er selvfølgelig også fint
1 fed hvidløg
En klat smør
4 stængler Ribs
2 tsk. sukker
200 gram kantareller
1 kvist timian
Smør til stegning
2 dl piskefløde
1 citron

Herefordbøf

Bøffen:
Tag bøffen ud fra køl en time før tilberedning.
Drys med salt på begge sider.
Før stegning duppes den tør.
Steges i olie ca.4 minutter på hver side alt efter hvor tyk den er og hvor rød den ønskes.
Hvis den steges på grill skal den bare kommes på uden olie.
Brug evt. stegetermometer – 56 grader.
Lad bøffen hvile 5 minutter og drys med salt og peber.

caprese b

Bønner:
Bønnerne vaskes og nippes i begge ender og skæres i mundrette stykker.
Koges ca.5-6 minutter, skal stadig have bid.
Ved servering varmes de op i lidt smør med et presset fed hvidløg og salt/peber.

rysteribs

Rysteribs:
Ribs skylles, drypper af og kommes i en skål med sukker.
Ryst det sammen og sæt på køl mindst en time

hvidløg

Kantarelsovs:
Børst kantareller rene. De skal ikke skylles.
TIP – hvis de er meget små kan man se bort fra at de normalt ikke må skylles og gøre følgende:
Kom dem i en pose med lidt mel og ryst dem godt sammen. Kom dem i dørslag og brus dem over med vand.
Kom straks på køkkenrulle bagefter.

På en varm pande kommes kantareller – ingen fedtstof endnu.
Steg stille og roligt til de har afgivet lidt af deres væde.
Kom en klat smør på sammen med timian.
Steg 5 minutter og kom så fløden på.
Kog fløden ind til passende konsistens og smag til med salt/peber og citronsaft.

 

I glasset en forrygende Bordeaux fra Pauillac – 2.vinen fra “Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande” som hedder “Reserve de la Comtesse” 2009
Overraskende moden efter at have fået lidt luft.

reserve de la comtesse 2009

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *