Brødstegt slethvar med ærter, ærter og ærter

brødstegt slethvar

Slethvar stegt med en skive brød on top giver en meget sprød crust.

4 personer
4 slethvar fileter (eller pighvar)
8 skiver daggammelt brød
1 Citron
Frosne ærter (i sæson gerne friske)
25 gram smør
Ærteskud (eller hvis det ikke kan skaffes : brøndkarse)

slethvar

Fisken:
Slethvar filet sæt på køl nogle timer drysset med salt og sukker.
Duppes tør og en skive brød lægges på begge sider, og trykkes fast.
Hvis man har vakuumpakker kan man vakuumpakke brødet fast om fisken – ikke fuld vakuum så hænger brødet i posen.
Stegt i smør/olie (50/50) til sprødt.
Ved servering kommes lidt citronsaft på og krydr med salt.

brødstegt slethvar 2

Ærtepuré:
Kog ærterne 2 minutter og hæld ærterne i en blender, gem vandet.
Blend ærterne og kom smeltet smør i samt lidt af kogevandet for at få en lind puré.
Kom puréen gennem finmasket sigte og varm forsigtigt op ved servering.

Ærter:
Kom frosne ærter i en skål og hæld kogende vand over.
Lad dem stå 2 minutter og hæld vandet fra.

Anret som på billedet.

I glasset en Champagne fra A.D.Coutelas, Cuvée 1809, årgang 2008

A D Coutelas

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

5 Responses to Brødstegt slethvar med ærter, ærter og ærter

  1. Dennis Hauge says:

    Hej Erland,

    Rigtig flotte farver, nogen gange gange skal der ikke ret meget mere til:D Flot indlæg

    Med venlig hilsen
    Dennis Hauge

  2. Lars says:

    Tænkte nok det var lidt bøvlet – men det må stadig prøves! Tak for forklaring og kagerulletip :)

  3. Lars says:

    Hej Erland, det ser super lækkert ud! Hvor tyndt skærer du mon brødet, og er det besværligt? Vh Lars

    • Erland says:

      Hej
      Jeg skære brødet meget tyndt ud på en pålægsmaskine.
      Men hvis du ikke har den mulighed kan du bruge et almindeligt toastbrød og rulle det tyndt, fladt og sammenpresset med en kagerulle.

      Det er lettest at lave retten hvis du har en god (relativ ny og ikke ridset) teflonpande, så fisken/brødet slipper let.

      Men ikke letteste ret da det med brødet kan drille lidt

      /Erland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *