Torsk, krebsebisque og kantareller

Torsk Bisque Kantarel 5

Bisque kan sagtens spises for sig selv med lidt godt brød ved siden af.
Her bruger jeg den sammen med et stykke torsk og masser af stegte kantareller.
Enkelt men smager himmelsk.

Torsk Bisque Kantarel 1

4 personer
Ca. 500 gram torsk. Helst relativt tykt stykke f.eks. ryg
200 gram små kantareller
3-4 timian kviste
Pynt – her blomsterkarse, men andet kan bruges ex. karse, brøndkarse….
Bisque:
Skaller fra 1 kg flodkrebs (eller rejer, jomfruhummer, hummer)
1 skalotteløg
1 gulerod
persillestilke
1 tsk. tomatpuré
1/4 l fløde
1 flaske tør hvidvin
1 glas cognac
1 citron

Torsk Bisque Kantarel 4

Torsken:
Drys torsken med salt og sukker og stil den på køl nogle timer.
Kom et glas hvidvin i et ildfast fad sammen med torsken.
Damp torsken i ovnen ved 150 grader til den er lun i midten – tjek med kødnål. Tager ca. 6-7 minutter
Den må endelig ikke få for meget.

Kantareller

Kantareller:
Rens dem med en stiv pensel. De må ikke skylles, da de så optager væsken som en…ja svamp
Steg dem i smør sammen med timian til de er møre.

Bisque:
Varm olie godt op. Kom skallerne i og svits dem godt af.
Kom tomatpuré og lad også dette svitse godt af.
Kom nu et glas cognac i og sæt ild til (flambér).
Kom så skivet gulerod, snittet løg, persillestilke og peberkorn i.
Kom en (eller en halv) flaske tør hvidvin på og top med vand.

Kog i 20 minutter. Skum urenheder der dannes på toppen.
Lad det køle lidt af og giv blandingen en tur med grydeskeen – så får du al smagen ud i bisquen.
Sigt det hele i en finmasket sigte.

Nu skal bisquen koges ned og når der er ca. 2,5 dl tilbage tilsættes den samme mængde fløde.
Kog en smule ind men husk det skal være en suppe og ikke en tyk sovs.

Juster den med fløde for at få en cremet konsistens og smag til med salt, peber og citronsaft.

Anret i en dyb varm tallerken.
Kom bisque i bunden og torsken oven på.
Kom kantareller på.

Torsk Bisque Kantarel 3
I glasset :
Brut Champagne fra Pierre Baillette “Le Village”

Torsk Bisque Kantarel 2

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *