Søtunge med ærter og perlespelt

søtunge 2

Fiskehandleren havde fine store søtunger -så det kunne jeg ikke lade være med at købe.

Her laver jeg en ret hvor sovsen er lavet på benene fra fisken

søtunge

2 personer
1 stor søtunge – skåret til 4 fileter
Mel
1 dl perlespelt
1 Squash
1 citron
1 Håndfuld friskbælgede ærter (eller frosne)
Fond: kogt på ben, 2 dl hvidvin, vand så det dækker, ½ løg, persillestilke, 5 peberkorn, 1 laurbærblad
2 dl fløde
Grønt til pynt – her karse og blomsterkarse (men brug ærteskud, brøndkarse, dild etc.)

Fisken:
Skær fileterne af eller få fiskehandleren til det (husk så t tage skroget med hjem)
Drys med lidt salt og sukker og sæt på køl nogle timer.
Vend fileterne i mel (bank det overskudende af) og steg dem i smør.
De skal kun have ca. 2 minutter på den ene side og 1 på den anden.

søtunge 1

Fond:
Kog benene i hvidvin sammen med de andre ingredienser.
Kog 18 minutter og lad det trække ½ time.
Hæld nu fond fra og kog det ind til ca 1 dl
Kom 1 ½ dl fløde på og kog ind.
Kom ærterne i og lad dem koge med i 1 minut.
Smag til med salt/peber og citron. Juster evt. konsistens med det sidste fløde

Perlebyg:
Skyl perlespelten og kog det i ca. 17-20 minutter til de er møre.
Hæld vandet fra.
Skær Squashen i små bitte tern og steg i smør til de er møre.
Kom den kogte spelt ned til de stegte squashttetern.
Kom lidt smør i for at få en cremet konsistens
Smag til med salt/peber og lidt citron

Anret som på billedet

I glasset
Ulysse Collin “Les Maillons” Rosé de Saignée.
Til denne ret passer en god fyldig rosé godt til.

Ulysse Collin

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter, Vin og spiritus and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *