Hereford bøf sous vide med majs og løg

Herreford oksefilet 3

En tyk bøf skåret af en mamoreret Hereford filet, stor nok til 2
Hellere en tyk bøf derefter skære den ud til 2 end en tynd bøf hver.
Den bliver hurtig tør og gennemstegt.

Herreford oksefilet 1

Jeg viser her tilberedning ved sous vide metoden, men man kan selvfølgelig sagtens stege den ca.4-5 minutter på hver side.
Eller i ovnen til en kernetemperatur på ca. 56 grader

Herreford oksefilet 2

2 personer
1 4-5oo gram bøf af oksefilet
1 fed hvidløg
Timian/rosmarin
1 løg
Kartofler
Løvstikke
1 majs
Pesto – basilikum eller som her hjemmelaver ramsløgpesto (kan udelades)
Sovs: 4 dl fond, 1 spsk. balsamico, 3 spsk. portvin og 30-50 gram kolde smørtern
Syltede løg:
1 lille løg
1/2 dl vand, 1/2 dl hvidvineddike, 50 gram sukker

Herreford oksefilet 4

Kødet:
Vakuumpak kødet med en klat smør.
Kom kødet i sous vide 56 grader i ca. 3 timer.
Tag kødet ud og dup det tørt med køkkenrulle.
Giv stegeskorpe på en varm pande med smør/olie, 1 fed hvidløg, rosmarin og timian.

Herreford oksefilet 6

Fondant løg:
Løget skæres i 2 dele på langs.
På en pande der kan gå i ovnen steges de et par minutter ved høj varme på skærefladen.
Kom et par skefulde fond ved og sæt i ovnen ved 180 grader til de er møre.

Majs dampes i lidt vand med en klat smør til de er møre, ca. 5 minutter
Kartoflerne koges og vendes med hakket løvstikke

Syltede løg:
Del løget i 4 og del lamellerne
Kog lagen sammen og hæld over.
Stil på køl mindst 2 timer, men meget gerne flere dage.

Herreford oksefilet 5

Sovs:
Kog balsamico og portvin ned til det er kogt helt ind.
Kom fond på og kog ned til ca. 1 dl.
Monter med masser af kolde smørtern

Anret som på billedet med tykke skiver kød.

I glasset: En ældre Bordeaux som er helt klar nu, og skal ikke gemmes ret meget længere.
Chateau La Cabanne, Pomerol 2001

Chateau LaCabanne 2012

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *