3 med Torskerogn #2/3 Torskerogn med avocado og glaskål

Torskerogn avocado

Frisk kogt/stegt torskerogn med stenbiderrogn, syltet glaskål og avocadomos
Avocado og stenbiderrogn er godt sammen.
Syltede skiver af glaskål giver lidt sprødhed og kant

4 personer
200 gram friskkogt torskebukser – se her hvordan
100 gram stenbiderrogn
1 Glaskål
Syltelage: 1 dl æbleeddike, 1 dl vand, 1 dl sukker
1 Avocado
1 citron
Dild
Dildolie: et bundt dild, 1-2 dl neutralsmagende olie
1 dl kærnemælk

Torskerognen skæres i skiver og steges på en varm pande 1-2 minutter

Stenbiderrogn smages til med salt

Torskerogn avocado 2

Avocado – kødet moses med en gaffel til en grov mos. Tilsæt citronsaft og smag til med salt/peber.

Dildolie: Blend dilden med olien og sigt gennem klæde eller kaffefilter

Glaskål: Skæres i meget tynde skiver lettest med mandolin.
Lagen koges op og hældes over skiverne. Lad stå og trække nogle timer eller til dagen efter.

Anret:
Dryp citron over torskerognen og kom salt på.
Kom en klat avocado på en tallerken og anret rogn/stenbiderrogn
Kom dildolie op i en kop med kærnemælk og rør lidt sammen. Hæld lidt rundt om anretningen.
Pynt med dild og syltede glaskål

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.