En aften på FALSLED KRO

Falsled Kro 1
Dagen efter Michelin hysteriet skulle vi spise på Faldsled Kro som så netop havde fået udmærkelsen 3 korslagt bestik, som gives for Vurdering af service, atmosfære og øvrige indtryk.
Vi er Martin fra bloggen rigeligtsmør.dk , Mads fra bloggen Madsvin og mig Fjordrejen.dk
Samlet vurdering af aftenen er at der burde have været en stjerne til denne gastronomiske vigtige institution.
Jeg har spist på Michelin restauranter der ikke når Faldsled Kro til bordkanten.
Jeg har også før (også for MEGET længe siden) spist på Falsled Kro og det Hallundbæk kan er at danse fint og fornemt mellem at bibeholde det Faldsled ER, en fransk restaurant, men samtidig forny udtryk så man ikke hænger i fortidens dynd.

Personalet var observant og fangede når vore øjne flakkede og ledte os på sporet igen. Fangede som ting som en anden auktionarius, et løftet bryn så var de der.
Vi startede i forstuen ved pejsen med champagne og snacks, røget vagtelæg med rugbrødschips og en lille sag med tatar og stenbiderrogn.
Ved bordet fik vi straks brød med cacao og en fin smør med cacao. Smagte sjovt og meget fint.
Jeg spiste det til første ret, men der må jeg sige at cacao ikke passede helt med Pighvar – min fejl.

Falsled Kro 2
MENU

PIGHVAR & JORDSKOKKER
glaskål, musling og fløde
Bemærkning: Flot enkel ret lige efter min smag. Vinen Les Chasseignes til var en smule anonym, men meget frisk næsten som Hyldeblomstsaft

TORSK & KNIVMUSLINGER
marv, røg og havesyre
Bemærkning: SUPER lækker ret, vi var alle sammen enige om at det var bedste torsk vi endnu havde smagt og sammen med den grønne havesyresovs var det et perfekt match. Hvid fadlagret Bourgogne var et godt valg. 2012 Philippe Colin Les Chaumees, Chassagne-Montrachet

POCHERET FRITERET ÆG
marv, røg og havesyre
Bemærkning: Stod ikke på vor menu kort – så denne ekstra ret var vi glade for. Det er vel gået hen og blevet en slags signaturret for Per Hallundbæk

PORRE & TRØFFEL
brunet smør, sherry og pærer
Bemærkning: Vi sad og snakkede om glæden ved trøffel mellem retterne og så stod der pludselig en ret med trøffel foran os. Meget enkel ret og møj smagsfuld. I glasset en dejlig Beaujolais Morgon, Côte du Py

DUE & SELLERI
hasselnødder, vindruer og bøgehatte
Bemærkning: Igen en flot ret og en meget aromatisk nedkogt fond med bøgehatte som man næsten kunne dufte før tallerken kom helt hen til bordet. Perfekt stegt duebryst – men havde ej heller forventet andet. I øvrigt tror jeg jag har fået due hver gang jeg har besøgt Faldsled kro – bestemt INGEN klage over det. I Glasset en vin fra Piemonte med en meget krydret næse, gik fint sammen med duebrystet og den lidt federe confit. La Spinetta “Pin” Monferrato Rosso

Falsled Kro 3

FALSLED KROS STORE OSTEBRÆT
med garniture og brød
Bemærkning: Et meget stort og interessant ostebord. Vi alle elsker ost (drengene dog mest de milde) og det var svært at bestemme sig, tjeneren kunne sit metier og hjalp os professionelt gennem.
3 slags vine som var afstemt efter ostenes type og smags intensitet.

SNEBOLD
blodappelsin, hvid chokolade og honning
Bemærkning: Jeg (min mave) var afklaret med at det var slut efter osten. Men som tjeneren bemærkede så var det jo en helt anden mave der skulle bebearbejde dessert – så den burde der være plads til. Jo minsandten var der plads, for den dessert var et værdigt punktum på en sublim aften.
I glasset en Chateau Soucherie, Coteaus du Layon.

Falsled Kro 4

Men hov, vi skulle jo ud til pejsen og have kaffe og petit fours – vi sprang cognacen over – der var ikke mere plads.

Samlet indtryk burde være tydeligt – selv med 2 konstant fotograferende bloggere på den anden side af bordet – en forrygende aften hvor der ikke var en finger at sætte på hverken maden, betjeningen og helhedsoplevelsen – det er den slags der bliver givet stjerner for hvis jeg var en Michelin mand, og med den mad vi fik er jeg en smule mere på vej til at ligne ham Bib.
Og så er Faldsled Kro jo samtidig FLOT og indbydende

Print Friendly

Prøv også disse opskrifter

This entry was posted in Teknik og tips and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *