Champagne – smagning vol.2

Her vil jeg helt subjektivt skrive en lille smule om de mærker jeg har smagt.
Det bliver ikke ud fra et point system – men blot min mening om kvalitet og pris.

Champagne – vol.1 kan (gen)ses her

 

CLEMENT PERSEVAL – Zero dosage

Clement Perseval

 

Champagnen er fra den helt unge og nye producent fra Chamery i Montagne de Reims, Clement Perseval.
De laver små mængder af super spændende champagne som stadig fås for en brøkdel af de store huse.
Her en Blanc de Noirs – jeg er normalt mest til Blanc de Blancs men her spiller Pinot Noir og pinot meunier super sammen.
Ingen dosage, dette giver en naturlig friskehed der får mig til at glemme det er en Blanc de Noir jeg sidder med
– champagnen som fremstår cremet og skarp. Lys gul, modne frugter (pære?).Delikat mousse.
Vinen er degorgering 2014 så fin at drikke nu – den er en blanding af 2011 og 2012 (50/50)

299 kr ved mail@catchingwines.dk

GOSSET Brut Excellence

GOSSET

Hus champagnen på den hedengagne restaurant El Buli i Spanien.

ja ja , jeg har nok bare en dårlig dag, men den bar ikke min kop boble.
Ok i næsen med lidt citrus, fersken og blomster (ja det sagde jeg), men feminin i sit udtryk.
Smagen …i min ringe optik skuffede den med en sød og svag smag. Måske fordi jeg er mere til stramme “det gør ondt” tørre champagner.
Det er en champagne som man kunne serverer til enb fest, alle ville kunne lide den, den gør ingen fortræd og er måske der for en “pleaser” og ikke en stor oplevelse.
Ok – så koster den noget nær ingen ting i forhold til de større oplevelser, med mindre man bevæger sig ud i den store jungle med de små producenter, der er oplevelserne.

Champagnen er lavet på Chardonnay 36%, Pinot Noir 45% og Pinot Meunier 19%.
Ikke malolaktisk gæret (You could’ve fooled me) men selvfølgelig …den er frisk og frugtig det må man give den.

299 kr ved http://www.ottosuenson.dk/

Jacquesson 738 extra-Brut

Jacquesson 738

Her med en Jacquesson 738 extra-Brut (2,5 g/l dosage) 738= 2010 + 33% reservevine . 61% Blanc de Blanc som vi godt kan lide
og 18% Pinot Noir og resten Pinot Meunier som giver 738 et stor fylde.
Disgorgement September 2014 – så fint at drikke den nu. Ikke en gemmer i min optik.
Lidt grov mousse, fin næse med pære og citrus, i munden mangler jeg den fine mousse, men smagen fejler intet, kraftig men samtidig fin afstemt.
Til prisen en super champagne

Ca. 400-430 set ved https://www.eriksorensenvin.dk

syltet kammusling 2

 

 

Paul Déthune – A Ambonnay Brut Rosé, Grand Cru

Paul Déthune

80% Pinot Noir og 20 % Chardonnay (og en smule rødvin – det må man nemlig gerne i Champagne)

Dejlig frisk som en Rosé nu skal være, fin syrebalance.
Flot rød farve og behagelige bobler.

Både duft og smag afslører friske røde bær hvor jordbær er det første der falder ind.
Eftersmag, ikke lang men behagelig.

En flot rosé og specielt da den ikke er særlig dyr.
Fin til mad men også til aperitif eller en forårsdag på terrassen

309 kr ved mail@catchingwines.dk

Paul Déthune 2

Paul Déthune ”Cuvée l´Ancienne” 2007 Grand Cru

Paul Déthune Cuvée L´Ancienne

 

Paul Déthune ”Cuvée l´Ancienne” 2007 Grand Cru – 50% pinot noir og 50% chardonnay.
Med under 1000 flasker årligt er den svær at få fat i, så jeg har kun denne ene flaske.
Champagnen laves på over 40 år gamle stokke og der bruges gamle håndværksmetoder, lagres på 205 liters egetræsfade inden den så ligger mindst 6 år på flaske.
Den er ufiltreret og har gennemgået malolaktisk gæring.
Denne er fra 2007 – kommet på flaske i 2008 og har april 2015 som disgorment dato. Så proppen er kommet på for 8 mdr siden – burde måske vente…men…

Den har dyb gylden farve og en fyldig men frisk duft af citrus, mandler,….jul ? Måske en tilbagetrukket vaniljekrans :-)
Smagen er dejlig kraftig (Pinot?) men også en finesse (Chardonnay?) som træder frem i den lange rare eftersmag.
Vi snakker klassisk toast/brioche, smør, moden frugt…. Spændende vin!

Pris 749 kr ved mail@catchingwines.dk

SAVART  L´accomplie Premier Cru

Savart

De nye unge i Champagne laver super spændende friske overraskende champagne som f.eks. Frederic Savart
80% Pinot Noir og 20% Chardonnay – som svare nøjagtig til fordelingen af beplantningen på hans 4 ha marker.
Halvdelen gære i rustfriestål fade og den anden halvdel i egetræs fade med delvis malolaktisk gæring.
Dosage 5 gram/L
Degorgering april 2015 – så burde måske have ladet den ligge et år mere.Åbne den et par timer før den skal drikkes (kunne endda dekanteres)
Produktion ca. 8000 flasker

En champagne der viser Pinot Noir tænder, stor fylde og behagelig mousse, masser af duft til næsen og fyldig smag.
Fin champagne og stadig til at få til ca 349 kr flasken som i min optik er billig.
Set hos mail@catchingwines.dk

Taittinger, Comtes de Champagne 2005

12494969_893586277429040_1959026001951195217_n

Taittinger laver mange forskellige champagner og svært at skelne og vælge.
Tattinger Les Follies de la Marquetterie, brut reserve, Rosé Prestige,Toshimitsu Imai, nocturne, disco etc.

Men de af Tattinger jeg har smagt (incl. vintage 2008) er Comte de Champagne de bedste og denne 2005 er ingen undtagelse.

Den er stadig ung og kan godt ligge nogle år i kælderen og modne.

100% Chardonnay
Dufter fantastisk og smagen starter med masser af citrus, æble, blomster altså frisk champagne.
Ikke meget syre men behagelig, cremet og fine bobler der får den til at virke cremet.
Den åbner sig i løbet af måltidet – så måske skulel den være åbnet et par timer før den drikkes.
Måske er det også et bevis på at champagne ikke skal drikkes alt for kold når den har denne kvalitet.
Eftersmagen er lang og subtil ….har svært ved at beskrive ….men den kalder på næste mundfuld

Super champagne

Pris 999 kr set hos http://www.leisnerwine.dk/

Ulysse COLLIN Champagne – Les Pierrieres

Collin

100% Chardonnay som jeg personligt godt kan lide.

Olivier Collin er  relativ ny producent  der som andre unge og nye i Champagne er ved at forny måden champagne laves og opleves.

Robert Parker skriver  : “There is little question Collin’s wines are now on the same level as those of his mentor, Anselme Selosse.”

Anselme Selosse betegnes som en Godfather I Champagne, så det er noget af en mundfuld på flere planer.

Collin giver da også credit til Selosse for inspiration, i 2001 arbejdede han endda hos Anselme Selosse.

Collin skæver da også til Bourgogne teknikker, men er slet ikke færdig med at eksperimenterer. Det bliver spændende at følge ham og hans vine..

Den første vin blev lavet i 2004 (2003 høsten blev solgt pga. frost). Vinen bliver lavet så naturligt som muligt hvilket også betyder at han ikke bruger dosage og blandt andet derfor fremstår disse vine super skarpe og friske.

Frisk i næsen hvor der umiddelbart er citrus og æble.

Smagen viser en svag gærsmag, smørnoter, citron og melon

Dejlig pæn mousse og fin lang eftersmag af….nyhøstet mark….god syrebalance

Årsproduktion ca 12.500 flasker prisen er ca. 500 kr (endnu) hos mail@catchingwines.dk

 

 

 

Print Friendly

Prøv også disse opskrifter

This entry was posted in Vin og spiritus and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *