Torsk ceviche – nordens sushi

Torsk cheviche 1

I min optik er ceviche en super frisk måde at serverer torsk.
Det kræver dog en frisk torsk og ikke den dybfrosne fra køledisken – her skal man til fiskehandleren.

4 personer
200-250 gram torsk filet – her torske loin
1 økologisk citron
2 spsk olivenolie
Salat – her friseé
Vinagrette : 1 spsk hvidvinseddike, 3 spsk. olie, 1 tsk. sennep
En karse art (?løgkarse? smager af karse) – eller andet f.eks. dild, purløg etc.

Torske loin
Ceviche:
Frys torsken en time så den er “skalfrossen” så er den lettere at skære i tynde skiver
Skær den i tynde skiver og løg på en tallerken

Bland olivenolie med revet skal fra citronen samt saften fra citronen.
Hæld denne blanding over fisken og kom køkkenfilm over.
Lad den stå på køl mindst et par timer.
Torsken vil nu tilberedes af syren og blive mere fast hvid.

Torsk cheviche 3

Vinnagrette:
Pisk de 3 ingredienser sammen og krydr med salt/peber.

Torsk cheviche 2

Salat:
Vend salaten med vinagrette

citron

Anret:
Kom salanet på en tallerken og fordel fiskestykker
Pynt med karse og server evt lidt brød til

Torsk cheviche 4

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *