Caviar Surprise a la Jakob de Neergaard

caviar al a Søllerød Kro 2Caviar Surprise a la Jakob de Neergaards klassikeren fra Søllerød Kro.

Meningen er at man åbner dåsen og ser caviar og tror det er caviar.
Når man så stikker skeen i opdager man at det er andet…

Retten mener jeg oprindeligt er lavet med en jordskokcreme, hummer og dækket af caviar.
Jeg har fået den men lang tid siden.

knoldgaltetand

Jeg vil lave lidt om på den og bruge nogle små ormeligende tingester der hedder knoldgaltetand (kaldes også for kinaskok)
De smager som jordskok med uden sødmen, så jeg tror den vil egne sig fint til denne ret, men brug evt. jordskok de er lettere at få fat i.

Oven på en creme af kinaskok kommer jeg hakkede jomfruhummer som jeg har rimmet og stegt 10 sekunder.
Kronen på værket er at dække det hele med caviar

caviar al a Søllerød Kro 3

2 personer
15-30 gram caviar
2 tomme caviar dåser
2-3 jomfruhummerhaler
1 spsk. jordskok creme – eller som her kinaskok:
2-3 jordskok – eller en lille håndfuld kinaskok
En smule piskefløde
1 citron
Jordskok creme:
Kog jordskok/kinaskok til de er møre.
Blend dem og juster konsistens med fløde.
Smag til med citron, salt og peber

Jomfruhummerhaler

Jomfruhummerhaler:
Tag halerne ud af skallerne. Drys med salt og lidt sukker og stil på køl en time eller to
Steg dem 10 sekunder på hver side og køl af.
Hak dem groft.

Samle retten:
Smør en smule jordskok creme i bunden af en tom caviar bøtte og kom jomfruhummer oven på.
Smør et dækkende lag caviar ud over så det ser ud til kun at indeholde caviar.

I glasset :
Taittinger, Comtes de Champagne 2005
Super velsmagende champagne

Taittinger comtes de Champagne

Print Friendly
This entry was posted in Appetizer, Forretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.