Fish and chips – alternativ metode

Snack 2

 

GODT NYTÅR ønskes i alle af Fjordrejen.dk

En lille appetizer med dybstegte torskebolde og stegt kålrabi.
Hvis man ønsker kan kålrabien skiftes ud med en kartoffelstav, men giv kålrabien en chance den smager forrygende sammen med fisk.

De kan laves uger i forvejen og fryses ned. Når de skal serveres tages de direkte fra fryser og dybsteges.

Snack 4

4 Personer
150 gram torskefilet
1 økologisk citron
Dild
Skalotteløg
1-2 spsk. Cremefraiche 18%
Mel
2 æggehvider
Panko rasp (alternativt alm. rasp)
1 Lille kålrabi (eller 1 stor bagekartoffel)
Timian
Olie til dybstegning
Estragon mayonnaise:
2 æggeblommer
1 spsk. Estragon eddike (eller hvidvins eddike)
1 tsk. sennep
Estragon helst frisk, men den tørrede kan også bruges
Salt/peber
Neutral smagende olie

Snack

Boldene:
Damp en torskefilet ved 160 grader ca. 7-8 minutter og fjern skind
Bland fisken med cremefraiche, revet citronskal, hakket dild, finthakket skalotteløg, salt og peber
Pas på den ikke bliver for tynd – samles til små kugler der sættes på frost 2 timer (eller mere)

Tag dem ud af fryser.
Paner dem i mel, æggehvide og panko og dybsteg dem til de er gyldne.

Kålrabi frites:
Skræl og skær kålrabien i tykke stave.
Vend dem i olie og timian og steg dem møre i ovnen ved 190 grader – tager ca. 20-30 minutter alt efter hvor tykke stavene er.

Samme fremgangsmåde hvis du bruger en kartoffel i stedet for kålrabi

Estragon Mayonnaise
Kom blommerne i en skål sammen med lidt salt, peber, sennep og eddike.
Pisk det sammen og dryp nu under piskning olie i.
Start med ganske få dråber og senere under piskningen kan du øge til en tynd stråle.
Når mayonnaisen er blevet fin tyk er den færdig.
Smag til med hakket estragon, salt og peber.

Snack 3

Print Friendly
This entry was posted in Appetizer and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.