Sesam jomfruhummer med saltet agurk

Jomfruhummer med sesam 3

Denne ret er super nem at lave. En fin lille forret.
4 personer
12 jomfruhummerhaler
En spsk. sesam
1 agurk
Salat – her friseé
1 rød chili
2 spsk. kærnemælk
1 spsk. dildolie (et bundt dild og 1-2 dl neutralsmagende olie)

Jomfruhummer med sesam 1

Jomfruhummer:
Tag hummerhalerne ud af skallerne.
Drys med lidt sukker og salt og sæt dem på køl i et par timer.
Rul dem i sesam og tryk det lidt fast.
Steg dem ca. 1 minut på hver side lige før servering

Agurk:
Skræl agurken og skær den i skiver.
Halver skiverne og kom den i en skål og drys med ½ tsk. salt
Lad dem trække i 10 minutter og skyl saltet af.
Hvis du har vakuumpakker kan man med fordel vakuumpakke dem.
De bliver så lidt gennemsigtige og flot grønne.

Dildolie:
Varm olien op til 50-60 grader og blend sammen med dild i 5 minutter.
Sigt olien fra gennem et klæde eller kaffefilter.
Kom kærnemælk i en skål sammen med den grønne olie og rør lidt for at fordele olien.

Anret:
Kom salat på midten af en tallerken.
Fordel agurkestykker og snitte chili
Fordel jomfruhummer og kom kærnemælk/olie rundt om og lidt i salaten

Jomfruhummer med sesam 2

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.