Stegt kyllingelår med pasta og jordfrugter

kylling pasta rodfrugt 1

Ikke altid men nogle gange kan jeg godt lide et godt et paneret kyllingelår.
Denne version er hurtig at lave og giver samtidig en fond til sovsen
Her serveret med jordfrugter og pasta.

2 personer
2 Gode store kyllingelår
Mel
1 æg
1 citron
Rasp
Rodfrugter: her gulerod, pastinak
Persille
Smør
Pasta – din favorit pasta – her store Conchiglie
Friskrevet parmesan

Kylling pasta rodfrugt 3

Kyllingelår:
Kog begge lår i vand i 30 minutter.
Tag lårene op og kog fonden ned til ca. 3 dl.

Dup lårene tørre med køkkenrulle og vend i mel tilsat salt/peber.
Vend nu i sammenpisket æg og derefter rasp.
Steg dem til raspen er gylden.

Sovs – Velote:
Smelt en spsk. smør og rør 1 spsk. mel i, som til en almindelig opbagning.
Men i stedet for mælk kommes den nedkogte kyllingefond i lidt af gangen til passende konsistens.
Smag til med salt/peber og lidt citronsaft.

Rodfrugter :
Rodfrugter skrælles, skæres i mundrette stykker og koges al dente.

Pasta – koges efter anvisning på posen

Anret:
Vend sovsen sammen med pasta og rodfrugter og kom i en dyb tallerken.
Kom et lår oven på og drys med hakket persille og friskrevet parmesan

Kylling pasta rodfrugt 2

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *