Souffle fars med torsk og rejer

torsk rejer 4

Souffle fars med torsk og rejer på en bund af fennikel og spinat med friske hasselnødder.

4 personer

400 gram frisk torsk filet
100-150 gram rejer
2 æggeblommer
salt
1/4 l Piskefløde
500 gram spinat
Hasselnødder
Dild
1 Fennikel
1 citron

torsk rejer 1

Suffle fars:
I en foofprocessor køres torsken til den er finthakket.
Kør den nu sej med salt – dette gøres for farsen skal kunne optage væsken.
Fortsæt med at køre farsen og kom æggeblommerne i.
Juster nu konsistens med fløde. Den skal være lidt mindre fast end til fiskefrikadeller.
Bland rejer i – gem evt et par til pynt.

Rul farsen ind i køkkenfilm som kan tåle at komme i varmt vand. Eller brug staniol.
Pocher dem (kog i simrende vand) til en kernetemperatur på 57 grader.
Tager ca 10-15 minutter alt efter tykkelsen på rullen.

torsk rejer 3

Spinat:
Spinat skylles og dampes med det vand der hænger ved.
Kog 1 dl fløde lidt ned og bland med spinaten.
Smag til med salt/peber og citronsaft

Fennikel
Fennikel dampes med 1 spsk. smør og 1 spsk. smule vand

torsk rejer 2

Hasselnødder:
Hakkes lidt og ristet på en pande.

Anret som på billedet

I glasset:
Champagnen er fra den helt unge og nye producent fra Chamery i Montagne de Reims, Clement Perseval.
De laver små mængder af super spændende champagne som stadig fås for en brøkdel af de store huse.
Her en Blanc de Noirs – jeg er normalt mest til Blanc de Blancs men her spiller Pinot Noir og pinot meunier super sammen.
Ingen dosage, dette giver en naturlig friskehed der får mig til at glemme det er en Blanc de Noir jeg sidder med
– champagnen som fremstår cremet og skarp. Lys gul, modne frugter (pære?).Delikat mousse.
Vinen er degorgering 2014 så fin at drikke nu – den er en blanding af 2011 og 2012 (50/50)

Clement Perseval

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.