Angus Ribeye med trøffel og Hasselback-Kartofler

 

Angus 1

2 personer
2 store Ribeye steaks
Trøffel (kan udelades)
trøffelolie
Smør
10 små Kartofler
1 tsk. røget paprika
Olivenolie
Revet fast ost (parmesan eller som her Primadonna)
Grøntsager : 1 rødbede, 2 persillerod, 2 gulerødder
2-3 kviste Timian
1 dl Balsamico

Angus 2

Kødet:
Jeg brugte en grill, men brug bare en pande eller grill pande i stedet.
Jeg gav bøffen 3-4 minutter på hver side, mindre hvis den er tynd.

Trøffel:
Ved serveringen høvler jeg trøffel over og drypper med trøffelolie.
Hvis frisk trøffel ikke kan skaffes kan man nøjes med trøffelolie.

Jeg har æltet noget trøffelolie ned i smørret (sammen med hakket frisk trøfffel) og lagt på køl.
Før servering kommes en tyk skive af smørret på den varme bøf.

Grøntsager 1

Hasselback-Kartofler:
I de små kartofler er skåret en masse ridser næsten ned til bunden.
Vendes i olie med røget paprika. Kom masser af Primadonna ost oven på.
Tilberedes i ovnen ved 180 grader til de er møre og osten er gylden.

Grøntsager:
Jeg har købt en gigant blyantspidser (kostede 20-30 kr) som jeg bruger til at lave en masse tynde grønsagsbånd.
Lav evt. tynde skiver med en tyndskræller/kartoffelskræller.

Vend i olie sammen med timian og tilbered i ovnen ved 190 grader til de er møre. ca. 10 minutter.

Sovs
Balsamisk eddike kogt ned til sirup konsistens og monteret med smør.

Grøntsager skrællet på en kæmpe blyantspidser, vendt i olie og timian og tilberedt 10 minutter i ovn

I glasset:
Vinen er en velsmagende Supertoscaner fra Tolaini – “Picconero” minder meget om Tignanello (desværre også prismæssigt)

Grøntsager 2

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Angus Ribeye med trøffel og Hasselback-Kartofler

  1. cyclonebill says:

    Sjovt med blyantspidseren – hvor har du fået fat i den? Og er den oprindeligt tænkt til mad eller til kæmpeblyanter?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *